Santa Pola – Costa Blancas mest kjente fiskelandsby

Santa Pola, Spaniaboligen

Santa Pola er en kystkommunen og ligger ca 20 kilometer sør for Alicante. Santa Pola er en av Costa Blancas største og mest kjente fiskehavner med en historiske utvikling som hovedsakelig er basert på fiske.

Sentrum av Santa Pola domineres av havnen og den gamle middelaldersfestningen – El Castillo-Fortaleza. I sommerhalvåret invaderes kommunen av solhungrige turister både fra Spania og andre europeiske land. Santa Pola fremstår som en sjarmerende Middelhavslandsby med flere innbydende strender og en rekke utfluktsmuligheter i umiddelbar nærhet. Dette er mye av årsaken til den stadig voksende utenlandsk befolkning i kommunen.

Santa Pola ligger ved kysten av Middelhavet og er et flott reisemål for en ferie på Costa Blanca. Det er nok av strender i byen, nemlig strendene Lisa, Tamarit, El Pinet, La Gola og Ermita, hvor du kan slappe av på den gylne sanden og nyte forfriskende dukkerter når du blir for varm. Det er også mange vannsporter du kan prøve her.

Severdigheter i Santa Pola

Ingen besøk til Santa Pola er komplett uten en tur til Salinas de Santa Pola, en beskyttet naturpark og skjønnhetssted som består av et stort område med saltsjøer. Parken er en enestående fugle- og fotograferingsdestinasjon, og er også hjemsted for Museo de la Sal (saltmuseet), Tamarit-vakttårnet og, på visse tider av året, hundrevis av flamingoer og svartvingede stylter.

Castillo de Santa Pola er et annet must-besøk. Slottet huser Museos del Mar y de la Pesca, museer som tar deg med på en utforskning med byens forbindelse til havet og fiske. En anbefalt besøk er også Casa Romana del Palmeral som vil frakte deg tilbake til det 4. århundre e.Kr.

Litt historien

På 1700-tallet vokste befolkningen som økonomien i Santa Pola betydelig. 1812 frigjorde landsbyen seg fra Elche, som gjennom århundrer hadde vært administrasjonssenter. I 1874 fikk Santa Pola bystatus av kong Alfonso XII.

I løpet av 1900-tallet befester Santa Pola seg som en av de viktigste og travleste fiskehavner i Spania. I siste halvdel av århundret begynner dessuten turismen å gjøre seg gjeldende i området. Dagens Santa Pola er hovedsakelig basert på fiske og turisme.

Santa Pola er også kjent for saltutvikling

Santa Pola er også kjent for saltutvikling fra de mange saltsjøene i nærområde. Det er etablert et saltverk i Santa Pola som har skapt en rekke industriarbeidsplasser. Men hovedårsaken til at kommunens befolkning nesten har firedoblet seg de siste 50 årene, er likevel turismen.

Her er det fantastiske muligheter for vannsportsaktiviteter og dykking i området. Flere steder kan man leie kajakk, seilbrett, vannscooter og lignende. De beste dykkemulighetene finnes i farvannene som omslutter øya Tabarca. Det samme gjelder for snorkling.

Ellers byr Santa Pola på en rekke utfluktsmuligheter for den som er glad i natur. Rundt 70 % av kommunens areal er erklært som naturreservat. La Sierra, el Cabo de Santa Pola og Parque Natural de las Salinas de Santa Pola er steder som er verdt å merke seg for den som liker å gå tur i innbydende omgivelser.

SLIK KOMMER DU HIT:
Ved å ta motorveien A-7, ta av ved avkjørsel n72, bli med N-332, retning Cartagena. Eller følg ganske enkelt N-332, retning Cartagena. El Altet flyplass ligger kun 10 kilometer unna.

Se også artikkelen om øya Tabarca utenfor Santa Pola, kikk her

Se mere informasjon om Santa Pola

Kan være at du også liker dette ...