Valencia – en sjarmerende blanding av en gammel og en futuristiske by.

Valencia-spaniaboligen

Valencia er Spanias tredje største by og også Spanias tredje største havn og et industrisentrum. Byen er hovedstaden i provinsen Valencia og regionshovedstaden i den autonome regionen Valencia. Valencia har ca 800 000 innbyggere. Den ligger på den spanske østkysten. Valencia ble grunnlagt 137 f.Kr. av romerne.

Valencia er en by fullt av kontraster med en sjarmerende gammel by ved siden av futuristiske bygninger. Dette er Valencia, en av Spanias mest innbydende byer å tilbringe noen dager. Utover den kulturelle oppblomstringen i byene, er en spasertur alltid en god idé, eller et bad ved middelhavsstrendene.

Valencia er Paellaens hjemby med fascinerende museer, futuristisk arkitektur og fantastisk sjømat. Byen er et viktig samferdselsknutepunkt for vei, jernbane, fly og båtruter. Fra Alicante er det snaue 2 timers kjøring med bil på A7.

Vi i Spaniaboligen anbefaler en tur til Valencia, vi kan gi deg en liste over de mest populære severdighetene i byen. Valencia er en by som byr på opplevelser for hele familien, men er også en by å reise til som en romantisk tur sammen med noen du er glad. Valencia er en fantastisk by med mange aktiviteter du burde få med deg når du først er der. Vi anbefaler derfor å ta en overnatting slik at du får med deg så mange opplevelser som mulig når du først er I Valencia.

Her er noen av hovedattraksjonene i Valencia:

Plaza de la Reina

Plaza de la Reina ligger i hjertet av Valencias gamleby. Det vakre torget byr på historisk arkitektur og en rekke kafeer og restauranter, de fleste med utendørs sitteplasser.

Katedralen i Valencia, som dominerer torgets nordside ble bygget i det 13. århundre på stedet der det tidligere lå en maurisk moské, og arkitekturen er en praktfull blanding av barokk, gotisk og romansk stil. Ta vindeltrappen til toppen av klokketårnet Miguelete så får du panoramautsikt over Valencias bykjerne.

I gatene rundt Plaza de la Reina finner du massevis av kafeer, barer og restauranter. Sett deg ned på en av utendørsterrassene og nyt torgets arkitektur, for eksempel katedralen og klokketårnet til Santa Catalina-kirken.

Kunst- og vitenskapsbyen

Kunst- og vitenskapsbyen ligger 15 minutter med bil fra gamlebyen i Valencia. Du kan parkere på stedet mot en avgift. Offentlig transport, for eksempel buss og undergrunnsbanen, stopper i nærheten av kompleksets hovedinngang. Du kan også spasere. Det tar 45 minutter fra gamlebyen, via Turía-parken.

Kunst- og vitenskapsbyen er et flerbrukskompleks for kultur og underholdning. Her kan du se mer enn 500 marine arter, få med deg operaforestillinger, utforske interaktive vitenskaps- og teknologiutstillinger og se 3D-filmer. Dette komplekset, som består av seks forskjellige steder, strekker seg to kilometer langs Valencias Turía-park og er et godt eksempel på byens moderne arkitektur. Er du på jakt etter et fantastisk Instagram bilde, eller en ny post på Facbook så er dette et sted å ta en bilde for å få mange likes.

L’Oceanogràfic

L’Oceanogràfic er et av Europas største akvarier. Dette omfattende komplekset er delt inn i ulike områder, og disse representerer et av verdens primære marine økosystemer. I tillegg til å se belugahvaler, haier, hvalrosser, pingviner og hundrevis av andre arter, kan du delta på spennende aktiviteter som gir en helt unik samhandling med dyrene.
Utforsk dette spektakulære akvariet innendørs og utendørs der du finner nyskapende utstillinger og mer enn 500 ulike marine arter.

Plaza de la Virgen

Besøk Plaza de la Virgen for å se på dagliglivet i Valencia, ta bilder av historiske byggverk i byen og delta i kulturelle feiringer. Denne bilfrie plassen ligger fint til i sentrum av gamlebyen i Valencia. Arkitekturentusiaster vil sette pris på de historiske bygningene som omgir plassen. Sjekk ut Basilica de la Virgen de los Desamparados, som kjennetegnes av den slående kuppelen med de blå flisene. Dette var en av de første barokke bygningene i Spania. Den ble bygd på 1600-tallet.

Plaza de la Virgen ligger i gamlebyen i Valencia, en kort spasertur fra flere av de største attraksjonene i byen. Tar du offentlige busser så stopper den på Plaza de la Reina.

Kilde:
https://www.expedia.no/ting-a-gjore-i-Valencia.d3713.aktiviteter

Kan være at du også liker dette ...