Norsk Mat i Spania

Norsk mat i Spania

Savner du norske matvarer når du har vært i Spania en tid så er ikke det så unormalt. Matkulturen i Spania er litt forskjellig fra vår matkultur i Norge. Det er herlig å prøve noe nytt på matfatet når vi er på reise, det er dette vi ofte søker ved å reise til andre land. Men skal du være borte fra Norge over lengre tid så er det noen matvarer vi kanskje savner etterhvert. Grovt brød, brunost, kaviar, knekkebrød for å nevne noen.

Stort sett overalt der det bor skandinaver i Spania så finner du butikker med matvareprodukter som vi har i Norge og Scandinavia.

Vi i Norge er litt spesielle når frokosten dekkes på bordet, for i vår matkultur så står ofte brød og gjerne grovbrød på menyen. I Spania serveres det ofte toast med litt ekstra god olivenolje og tomatsaus på skivene. Spanjolene synes ikke frokost er det viktigste måltid, slik mange i Norge gjør.

Bor du i Torrevieja kan du handle som hjemme i Norge.
Scandigo er det største skandinaviske Supermarkedet i Torrevieja, og får nye varer levert hver uke. De fører mer enn 2500 artikler fordelt på norske, svenske og danske matvarer som knekkerbrød, oster, pålegg, kjøtt, ferskvarer, sjømat, drikke, i tillegg til noe spansk. De har også glutenfrie produkter.
Men du vil finne «Norske» matvareprodukter også andre steder på Costa Blanca, det er ikke så uvanlig som mange tror.

Kan være at du også liker dette ...