«Boom» i markedet for ferieboliger

feriebolig i Spania - Spaniaboligen

Spanjoler som «skal» ha feriebolig ved kysten og på øyene driver opp etterspørselen etter feriebolig i Spania. Lettelser på Corona-restriksjonene i Spania har ført til at mange som har måtte utsette sine plan om kjøp av feriebolig endelig kan realisere sine planer.

Både antall salg og priser boligene omsettes for er nå nære perioden før pandemien. Data fra det Spanske byrået for statistikk (INE) viser i årets første trimester ble det utført over 130.000 transaksjoner. Dette er 1.9% mer enn det man så i samme perioden i 2020 som bare inkluderer 15 dager av pandemien.

Spanjolene vil ha egne ferieboliger så de kan nyte ferien med den ekstra komfort og sikkerhet en egen feriebolig gir. Mange nyter også godt av at bedriftene nå i større grad lar sine ansatte arbeide over nettet noe som utvider perioden man kan bruke en feriebolig.
Kilde: Spania.no

Med våre erfaringer i spaniaboligen så vil dette også påvirke prisen på boligene i tiden fremover. Når vi nærmer oss sommeren 2022 så vil nok etterspørselen etter ferieboliger i Spania også øke hos nordmenn når pandemien er over. Herlig å ferierer i vakre Norge, men garantier for sol og tropenetter trumfer fortsatt norsk sommer.

Kan være at du også liker dette ...