Omvisning på vingården Enrique Mendoza

Enrique Mendoza, vingård i Alicante.

Får du gjester til din feriebolig og ønsker å vise frem litt spansk kultur?
Benytt anledning til å ta med deg gjestene dine til en omvisning på en vingård med prisbelønnet vin, og samtidig se hvordan den lages. Vi kan nesten garantere deg at dette er vin du ønsker å ta med deg hjem.

Vi som er heldige å ha en feriebolig på Costa Blanca har kort vei til en fantastisk og prisbelønnet vingård på dørterskelen til Alfas del Pi, nemlig Bodegas Enrique Mendoza.

De arrangerer informative og interessante omvisninger på sin lokale bodega, og forklarer prosessene i vinproduksjonen. Turen tar 1,5 timer og kan foregå på Engelsk, Spansk eller Fransk. Etter omvisningen, som koster 20 euro pr. person, kan du være på prøvesmaking av 7 kvalitetsviner. Ofte vil grunnleggeren Enrique, som nå har trukket seg tilbake, også være tilstede. Om du ikke har vært på en slik omvisning tidligere, så kan vi love deg en minnerik opplevelse som du kommer til å anbefale til andre. Å du, ta med deg noen flasker hjem, de er ikke blandt de billigste vinene på vinmonopolet.

En flott dag ute og en anledning til å lære om lokale viner.

Bodegas Enrique Mendoza er Lokal vingård med internasjonal anerkjennelse. Vingården ligger i nærmiljøet i Alfaz del Pi og vekker nysgjerrigheten til stadig flere nordmenn. Besøkt gården å få en omvisning og prøvesmaking.

Bodegas Enrique Mendoza er hovedgrunnen til at Alicante DO har blitt så godt kjent. En vingård som produserer viner med en karakteristisk middelhavskarakter. Mot slutten av 1970-tallet tok Enrique Mendoza prosjektet med å lage vin, først til familiebruk i Marina Baixa, en region i Sør-Spania. Senere førte lidenskap for vin ham til Bodegas Enrique Mendoza i 1989. I dag er vingården under kontroll av hans barn, José og Julián.

Vingården følger miljøvennlig praksis, og følger strengt prinsippene for økologisk jordbruk og unngår bruk av kjemiske ugressmidler og plantevernmidler. Vannspenning overvåkes rutinemessig for å sikre at vinrankene får riktig mengde vann, og dermed oppnår en riktig størrelse og en optimal konsentrasjon av sukker.

Enrique Mendoza dyrker Chardonnay og Moscatel (Muscat) druer for sine hvite viner, og Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Petit Verdot, Syrah og Monastrell (Mourvèdre) druer for sine røde viner. Vinene er fermentert i rustfritt stålfat, og blir deretter lagret i franske eikefat fra Allier, amerikanske eikefat fra Missouri og amerikanske eikefat fra Oregon.

Ønsker du å besøke vingården så anbafaler vi at du tar kontakt først slik at du kan være med på en fantastisk omvisning med prøvesmaking.

Vingårdens adresse: Partida El Romeral s / n
By: Alfaz del Pi
Provins: Alicante
Telefonnummer: (+34) 965 888 639
www.bodegasmendoza.com

Kan være at du også liker dette ...