Guadalest – en av Spanias mest besøkte turistattraksjon.

Spaniaboligen i Guadalest

Mindre enn en times normal kjøretur fra den hektiske turistbyen Benidorm finner du Guadalest. Landsbyen har en unik beliggenhet og ligger på en liten fjelltopp som strekker seg mot himmelen med sin fantastisk prakt. Fra Guadalest får du oppleve en helt utrolig utsikt over den grønne dalen med mange andre fjell i bakgrunnen.

Guadalest er mest kjent for slottet Castell de Guadalest som bare kan nås ved å gå gjennom en 15 fot lang tunnel skåret ut av fjellet. Dette er kjent som Portal de San Jose. Ikke rart at slottet var så sikkert! Slottet på Guadalest ble bygget av maurerne for over 1.300 år siden. I 1609 ga kong Felipe den tredje ordre om at alle maurene skulle bortvises, noe som førte til et oppstand, hvoretter maurerne ble beseiret og forlot Spania.

Når du kommer gjennom tunnelen ser du de gamle landsbyhusene og det føles som om du har kommet inn i en eldgammel tid. Her kan du besøke det restaurerte huset til familien Orduna for å få et inntrykk av hvordan det pleide å være som å leve i gamle tider i Guadalest.

Gatene i Guadalest er brosteinsbelagt, det er små torg, en skole og et gammelt fengsel. Landsbyen har bare rundt 200 innbyggere og har en rekke små museer hvor mange av dem er konvertert fra små huler i fjellsiden.
En tur til Guadalest trenger bare ta en halv dag, det er en minnerik attraksjon sightseeingtur og gir en annen dimensjon på ditt opphold på Costa Blanca kysten.

Noter deg denne informasjonen om du ønsker en tur du garantert vil huske:
Guadalest Tourist Office (Castell de Guadalest – Castle)
Address: Avenida Alicante s/n (Aparcamiento). 03517. Guadalest (Alicante – Alacant).
Telephone: +34 965 885 298
Email: guadalest@touristinfo.net
Website: www.guadalest.es
Åpningstider: Mandag to søndag fra 10:00 to 14:00 og 15:00 to 17:00.

Kan være at du også liker dette ...