Opptil 40% prisvekst på boliger etter pandemien

Prisvekst på feriebolig i Spania

Effekten i boligmarkedet på grunn av Corona-viruset ser ut til å være på hell. Prisene på boliger som selges i Spania stiger igjen, og det er meldt om rekordomsetning en rekke steder etter at restriksjoner har blitt fjernet.

Det største bykset i prisnivået har man sett enkelte steder i Marbella, Mallorca og i Madrids fornemme nabolag Las Rozas.

Enkelte bydeler ligger nå 40% over prisnivået før pandemien i 2019.

Fellestrekket for de fleste nabolagene hvor prisen har «eksplodert», er at dette er områder som har vært attraktive også før pandemien. Attraktive nabolag trekkes til pengesterke folk. Dette har ført til en voldsom prisvekst, hvor de som har penger er villige til å betale mye for å bo bedre.

De som slet minst under «karantenetiden» var de som hadde store romslige boliger, og de som har ferieboliger ved kysten. Disse hadde det langt mer behagelig under tiden med isolering.

Folk verdsetter i mye større grad boliger hvor man er komfortabel. Plass til hjemmekontor/hjemmeskole for barna, privat uteplass etc. Mange er redd en ny «pandemi» eller krise fordi man igjen risikerer å måtte tilbringe mye tid innenfor hjemmets fire vegger.

Prisutviklingen fra før pandiemien i 2019 frem til nå:

Las SalinasRoquetas de Mar (Almeria) pris pr m2 nå: 1.870 Euro+ 46,3% i forhold til 2019
NagüelesMarbella (Malaga) pris pr m2 nå: 3.440 Euro+ 41,2% i forhold til 2019
Las BrisasMarbella (Malaga) pris pr m2nå: 4.537 Euro+ 38,1% i forhold til 2019
El Caño- MaracaiboLas Rozas, (Madrid) pris pr m2nå: 3.228 Euro+ 39,6% i forhold til 2019
GuadalmansaEstepona (Malaga) pris pr m2nå: 3.751 Euro+ 33,8% i forhold til 2019
Juan XXIIIAlicante (Alicante) pris pr m2nå: 713 Euro+ 30,4% i forhold til 2019
GénovaPalma (Balearene) pris pr m2nå: 5.584 Euro+ 29,5% i forhold til 2019

Taperne i markedet er de som har valgt å sitte på gjerdet i påvente av et prisfall som aldri kom.

Tall i denne saken kommer fra det spanske boligportalen Idealista.
Kilde: spania.no

Spanjoler kjøper også ferieboliger lang kysten nå!

Vi i Spaniaboligen vil også legge til at rapporten over er i pressområder, og som i hovedsak selges til spanjoler. Ferieboligene som ligger på Costa Blanca, Costa Calida og Costa Almeria, er områder som skandinaver ofte foretrekker. Priser på ferieboliger her har holdt seg på samme nivå, til tross for at mange spådde prisnedgang under pandemien. Det vi ser, og som vil påvirke prisbildet fremover, er at spanjolene i mye større grad vil bo større og ha mulighet for en feriebolig om en ny krise møter oss. Derfor drives prisene opp også på ferieboliger hvor skandinaver vil bo. Da er plutselig skandinaver og spanjoler i samme marked, og vi ser allerede tegnene på dette ift prisbildet!

Les også denne artikkelen:
«Boom» i markedet for ferieboliger

Kan være at du også liker dette ...