Besøk Alicante by

Spaniaboligen på Santa Barbara Alicante

Alicante er hovedstaden i det østlige Spania på Costa Blanca. Byen har alt du ønsker fra en storbyferie. Den middelaldersk festning Santa Barbara ruver over byen som har den klassisk middelhavsarkitekturen med hvitkalkede hus og brosteinsgater.

I Alicante kan du tilbringe morgener på museer og kirker, og på ettermiddager nyter du middelhavet med sitt klare vann og slappe av under en parasoll. Rett ved siden av gamlebyen ligger en herlig strand (Playa del Postiguet) om du ønsker å tilbringe deler av dagen i solen med sand mellom tærne.

Fra stranden er det flott utsikt til festning Santa Barbara på den ene siden og strandlivet med middelhavet på den andre siden. Mellom stranden og festningen finner du en rekke strandbarer og spisesteder, absolutt et sted du kan tilbringe hele dagen.

Santa Barbara er en festning med middelaldersk arabisk opprinnelse. De nyeste renoveringene skjedde under Spanias gullalder på 1500-tallet, men her finner du spor fra mauriske tider.
Hvis du går til fots, er det beste tidspunktet å stå opp tidlig om morgenen før solen er på det sterkeste. Men mange foretrekker å ta heisen opp som går rett bak Postiguet Beach, og heller nyte utsikten av Alicante ved å gå ned igjen.

Opplev den gamle delen av Alicante, landsbyen i sentrum av byen. Lokalbefolkningen er stolt av hjemmene sine, og dekorerer balkongene og dørtrinnene med friske blomster. I den gamle bydelen så vil du finne en rekke steder hvor du kan stoppe og sette deg ned. Her finner du et utall av sjarmerende spisesteder som kan servere deg smakfulle retter fra det spanske kjøkken. En tapas rett i gamlebyen er en opplevelse i seg selv.

Rundt havnen på Alicante finnes det selskaper som tilbyr båtturer. En flott opplevelse kan være kort katamaran-cruise langs kysten. En anbefalt dagstur kan være en tur med båt Tabarca, et par kilometer utenfor kysten fra Alicante, hvor du kan bade fra båten og vurdere et liten tur inn på øya som også er en opplevelse.

Len deg tilbake å se en presentasjon av Alicante, og hvilke steder du ønsker å besøke, og litt om historien til byen.

Kan være at du også liker dette ...