Villajoyosa – den fargerike byen

Spaniaboligen anbefaler en tur til Villajoyosa

Villajoyosa ligger kun 25 minutter unna Alicante, og 10 minutter fra Benidorm. En spasertur langs de mange sjøhusene ved stranden er fantastisk. Disse husene er med sine fasader i pastellfarger et særpreg på dette feriestedet. Fargene er ikke bare dekorative, de hjalp også fiskere med å orientere seg. Nå bidrar de til den karakteristiske sjarmen som Villajoyosa utstråler.

I middelalderen var dette en ubebodd region da Jaime II av Aragon bestemte seg for å opprette en by på 1300-tallet for å gjenbefolke området og beskytte det fra Barbary-piratene, som på den tiden plyndret og terroriserte kystbefolkningene. På 1500-tallet hadde Philip II, siden piratangrep var kontinuerlig og nådeløs, bygget nye murer og et system med defensive tårn rundt kysten for å beskytte byen.

La Vila Joiosa betyr bokstavelig talt Joyful Town, selv om innbyggerne ofte forkorter den til La Vila. Det har over tre kilometer med strender, inkludert La Platja Center (Central Beach), i nærheten av sentrum. Området er også kjent for sjokoladefabrikken Valor og turisme. Sjokoladefabrikken Valor har et eget museum hvor det er mulig å besøke og kjøpe forskjellige sjokoladeprodukter av type Valor. Sjokoladefabrikken har over 130 års erfaring med å lage den beste sjokoladen i Spania. Har du en Willy Wonka fan i familien så er dette verd et besøk hvis du er i Villajoyosa.

Kan være at du også liker dette ...