Altea – kystbyen hvor tiden har stått stille

Altea, Alicante, spaniaboligen

Beliggende mellom havet og fjellene ligger et lite stykke paradis på Costa Blanca. Altea er en fredelig kystby hvor tiden ser ut til å ha stått stille. Et reisemål som virkelig representerer det beste av middelhavslivsstilen som er lokalt kjent som cúpula del Mediterráneo, middelhavets kuppel, som refererer til den slående blå kuppelen til byens hovedkirke.

Altea er en veldig pittoresk hvit by på Costa Blanca i Spania, kun 10 kilometer fra Benidorm og 60 kilometer fra Alicante. Under har vi funnet frem en video som presenterer Altea etter et besøk i den vakre kystbyen.

Hva kan man oppleve i Altea som er omsluttet av både hav og fjell

Altea kan deles inn i to områder: kystdistriktet og det historiske sentrum. Når du går inn i de trange og brosteinsbelagte gatene i gamlebyen, vil du bli omfavnet av hvitkalkede hus dekorert med vakre blomster. Her blir du ført ned gater som vil overraske deg med uventede utsikter, og de mest pittoreske scener. Alteas historiske sentrum er virkelig et vakkert eksempel på en by som har blitt formet av sin muslimske fortid.

Altea-kysten strekker seg over 6 km og har fantastiske strender, L’Olla, Solsida, Cap Negret, Albir, Cala del Mascarat og La Roda. Denne strekningen av Middelhavet er definert av rullesteinstrender, i stedet for sand, og bittesmå viker overskygget av imponerende klipper. Å tilbringe late dager her er intet mindre enn ren magi. Det gylne solskinnet, den milde brisen og en følelse av ro kommer alt sammen på denne urørte delen av Middelhavet.

En fantastisk måte å utforske vannet på er å leie en kajakk og padle til en av Alteas største naturskatter: Isla de la Olleta. Denne øya er en del av Serra Gelada naturpark, og har noen arkeologiske levninger som dateres tilbake til romertiden. Hvis du elsker dykking og snorkling så er øya det perfekte stedet om du har denne lidenskapen, området har krystallklart vann og en vakker havbunn.

Naturlandskapet rundt Altea er også helt fantastisk. for eksempel Sierra de Bèrnia som er en fjellkjede som grenser til fylkene Marina Alta og Marina Baixa. Her finner du både slottsruiner og en golfbane. Nettverket av turveier, som Ruta de los Arcos og Ruta del Forat de Bèrnia, vil lede deg inn i det mest spektakulære landskapet. Et annet flott tursted er Serra Gelada naturpark, som er omkranset med stier som vil gi deg en fantastisk utsikt.

Omsluttet av både havet og fjellene, tilbyr Altea det beste fra begge verdener. Kom til denne vakre kystbyen for å nyte Middelhavet, rusle gjennom det historiske sentrum og puste inn den friske luften i naturen. Et reisemål for deg som elsker å se fantastiske landskap, krydret med historiske opplevelser fra fordums tid.

SLIK KOMMER DU HIT:
Motorveien A-7, avkjørsel 64, fører til Altea og hovedveien N-332 (Valencia-Alicante) krysser befolkningen. Den har en jernbanestasjon på linjen FGV, Alicante-Dénia. Det er også et busstilbud som kommuniserer kommunen med resten av provinsen. Altet flyplass (Alicante) er 61 km unna.

Se flere bilder fra Altea her

Se også vår artikkel om den prisbelønnet vingård på dørterskelen til Alfas del Pi, Bodegas Enrique Mendoza.

Kan være at du også liker dette ...