Spaniaboligen har tatt tempen på boligmarkedet

Iconic Gran Alacant

Det meldes om rene bonaza enkelte steder i ferieboligmarkedet i Spania. Spaniaboligen booket noen møter med utbyggere på Gran Alacant for å høre responsen de har mottatt fra markedet etter at de startet utbyggingen av sine prosjekter. Det skal sies at de utbyggerne vi hadde møte med er nære havet, og har en fantastisk panoramautsikt. Dette er drømmeboliger for de som vurderer en feriebolig i Spania. Kanskje ikke så rart at responsen har vært enorm.

Etter bare noen måneder etter oppstart av 2 boligprosjekter på Gran Alacant, Iconic og Aura, så er det kun noen få boliger igjen i de første byggetrinnene. De boligene med best beliggenhet går selvfølgelig først. Sitter du på gjerdet her så kan drømmeboligen glippe. Vår kontakt i prosjektet Iconic gir oss en ”heads up”! Når de slipper prisene på de neste byggetrinnene, så tar det kun noen dager før de beste boligene er tatt. Flere har allerede meldt sin interesse, og ønsker å reservere boligene før de blir lagt ut med pris, men det er ikke mulig, sier Leonardo som er selgeren for Iconic. (se begge prosjektene her: Iconic og Aura)

Prisen på nybygg steg med 3% i 2021.

Prisene på nye boliger har steget jevnt de siste syv årene i Spania. Lave renter er en av faktorene som driver etterspørselen etter boliger videre, og som øker aktiviteten i markedet. Prisen på nybygg steg med 3% i 2021.

Pandemien har også hatt en innvirkning på prisen, noe som er mer overaskende. Bruken av hjemmekontor kan være en av driverne til at flere velger å investere i en feriebolig også i Spania. Vi har under pandemien sett at flere har benyttet hytta som hjemmekontor. Noen har hytte på fjellet, noen ved sjøen og noen ser at det funker å sitte i sin feriebolig i Spania også. Nye boliger som bygges i dag har fokus på folks behov for bra nettverk, derfor legger nesten alle utbyggere inn fibernett med en gang.

De vi har snakket med melder at mange flere nasjoner enn tidligere nå er på boligjakt i Spania. Det er ikke lenger bare skandinaver som ligger høyt opp på listene av kjøpere. Polakker, russere, nederlendere med flere har også strømmet til boligmarkedet de siste årene. Etterspørselen øker etter ferieboliger, noe vi ser veldig tydelig på den økte aktiviteten, og hvor raskt boligene blir solgt. Tidligere kunne man sitte litt på gjerde å vurdere flere boliger samtidig, men i markedet for nye boliger så må man slå til fort om man ønsker å kjøpe drømmeboligen som er innenfor budsjett.

Kan være at du også liker dette ...