Paradisisk foss ved Fonts de l’Algar

Fonts de l´Algar

Oppdag en paradisisk foss ved Fonts de l’Algar, erklært et beskyttet vannområde i 2002. Bare 15 km fra Benidorm og 3 km fra sentrum av Callosa d’en Sarrià, er Fonts d’Algar et vakkert sted hvor naturen er på sitt beste. Utstyrt med turisttjenester, ble det erklært et beskyttet vannområde i 2002.

Spektakulært fossefall ansett som en «helsefontene»

Oasen vil vise deg viktigheten av vann som en økologisk, økonomisk og kulturell ressurs. Under besøket ditt kan du gå 1,5 km langs bredden av elven Algar, som på arabisk betyr «hule». Stien vil fordype deg i et landskap som er et resultat av uthulings-prosessen på kalksteinen. Sammensatt av spektakulære fossefall, kilder og kilder som bobler opp av fjellet. Dette er basseng hvor du kan ta forfriskende dusj i det rene og krystallinske vannet. Tidligere ble Fonts de l’Algar ansett som en «helsefontene».

Fonts de l’Algar har også forskjellige turstier du kan gå med hele familien. En slik sti er camino al Fort de Bèrnia. Her finner du gamle terrasser, en hule og en gårdsplass for storfe. Underveis finner du informasjonspanel som forteller deg om lokalområdet. Stien gir også en utrolig utsikt over Calp-kysten og fjellkjeden Aitana y Xordà.

Kom til Fonts de l’Algar og oppdag et magisk landskap.

Kildene og naturområdet Fonts de l´Algar er en populær utflukt som ligger ca tyve minutters kjøring fra Alfaz del Pi mot Callosa. Dette er en utflukt du kan kombinere med en tur til Guadalest, som en av Spanias mest besøkte turistattraksjon. Les mer om Guadalest her

Kilde: comunitatvalenciana.com

Kan være at du også liker dette ...