Antall solgte ferieboliger langs kysten i Spania har økt med 128% siden starten av 2022

Villa Allegra - feriebolig med 3 soverom med basseng i Doña Pepa, Ciudad Quesada. Spaniaboligen

Alicante har høy status som feriemål blant spanjolene, og det er mange Madrid-spanjoler som har investert i ferieboliger ved kysten.

Nå som lyntoget har blitt et naturlig valg i stedet for å fly så har flere og flere spanjoler valg tog fremfor fly til sine ferieboliger. Tog har gjort det letter for spanjolene å reise og ha en feriebolig ved kysten.

Kan lyntog ha en innvirkning på økt boligsalg i Alicante-regionen?

Med en hastighet på 310 km/t tar lyntoget mellom Alicante og Madrid litt i overkant av 2 timer, 2,25 minutter for å være eksakt. Da slipper du å reise til og fra flyplassen, du kan komme 5 minutter før togavgang, og du slipper å stå i kø ved sikkerhetskontrollen. Det er raskere, billigere og mer effektivt når du ser på totaltiden. Så svaret er ja! Kan man redusere reisetiden, og det samtidig er et billigere alternativ, kan dette faktisk være en grunn til å investere i en feriebolig. Vi ser at salget har økt, og vi ser også at spanjolene selv er en pådriver på det økte boligsalget.

Torrevieja, Alicante og Benidorm drar boligmarkedet opp.

Siden i begynnelsen av 2022 har antallet solgte boliger økt med 128%. Torrevieja, Alicante og Benidorm drar boligmarkedet opp. Totalt står de for 37% av omsetningen. Spanjolene er selv med på å dra opp etterspørselen, noe som også gjør at ferieboliger i Spania blir dyrere for hvert år.

Om vi kan knytte disse tallene, og den økte etterspørselen til lyntogets inntreden til Valencia regionen i 2010, kan sikkert diskuteres. Men flytrafikken fra Madrid til Valencia har gått kraftig ned etter at toget ble et fullverdig alternativ som reiseform. Det er faktisk en billigere, raskere og mer effektiv måte å reise på. For kr 650 så kan du reise mellom feks Alicante og Madrid.

Opplevelsene står i kø for de som allerede har en feriebolig i de tidligere nevnt byer. Mange som allerede har en feriebolig i Spania ønsker å oppleve mer enn bare å tilbringe dagene i solen og ved bassenget eller havet. Mange har nå innført «ferie i ferien» som er begrep. Det tar bare noen få timer så er du feks i Madrid eller Barcelona, dette er opplevelser mange søker når man har en feriebolig, feks i Alicante.

Se flere nyheter

Kan være at du også liker dette ...