Lønner seg å kjøpe fremfor å leie bolig

Lønner seg å kjøpe fremfor å leie feriebolig i Spania. Spaniaboligen

Har du anledning til å kjøpe bolig fremfor å leie, så lønner førstnevnte alternativ seg. Det viser en ny rapport fra selskapet Tecnocasa og Universidad Pompeu Fabra i Barcelona.

Det er den spanske storavisa El Pais som gjengir rapporten.

Et boliglån med pant i fast eiendom og med en belåningsgrad på opp til 85 prosent, betales det i gjennomsnitt 400-500 euro for per måned. I snitt betales det nå 600-800 euro per måned i leie. Det koster altså relativt sett mer å leie enn å eie når eiendomsprisene faller og renta er lav. Utfordringene for de som leier er som oftest  å innfri egenkapitalkravet.

Eiendomsprisene i Spania er for øyeblikket 34 prosent lavere enn i 2006. Det forventes at boligsalget i år vil øke med 25 prosent. Neste år blir stigningen på 15 prosent, ifølge den nevnte rapporten.

Kilde: www.spaniaidag.no

Rapporten som selskapet Tecnocasa og Universidad Pompeu Fabra i Barcelona har publisert er i tråd med hva Spaniaboligen også har registrert.

Spanjoler driver nå opp etterspørselen etter feriebolig i Spania. Lettelser på Corona-restriksjonene i Spania har ført til at mange har utsatt sine planer om kjøp av feriebolig. Nå kommer effekten av dette ved at spanjolene i mye større grad enn før ønsker å kjøpe en feriebolig ved havet.

Mange nyter også godt av at bedriftene nå i større grad lar sine ansatte arbeide over nettet, noe som utvider perioden man kan bruke en feriebolig.

Kan være at du også liker dette ...